De ce îți este ignorat CV-ul pentru un prim job în IT

Mulți candidați petrec o mulțime de timp redactând CV-uri și trimițându-le cu speranța că vor fi acceptați pentru un prim job în IT. Însă orele de așteptare al unui răspuns se transformă în zile; zilele se transformă în săptămâni și săptămânile în luni. Acest lucru ar putea fi foarte descurajator și deseori ucide spiritul unei persoane care-și propune o schimbare în carieră. 

Text: Mihaela Pascari

Pentru a rezolva această situație ar trebui să identifici motivele care au condus la ignorarea CV-ului tău. De îndată ce vei reuși asta, vei putea face modificările necesare pentru a izbândi. Mai jos găsești câteva dintre motivele pentru care CV-ul tău nu a primit momentan niciun răspuns. 

 

CV-ul tău nu se mulează pe solicitările jobului

De cele mai multe ori, cei care caută un loc de muncă își adaptează CV-ul pentru a îndeplini cerințele generale ale tipului de job pentru care aplică. Acesta este un mod bun de a începe. Însă, pentru a-ți crește șansele de reușită cu aplicarea ta, încearcă să faci mici personalizări pentru fiecare companie în parte. De obicei, fiecare rol are cerințe speciale. Așadar, crearea unui CV generalist poate face ca aplicarea ta să se piardă printre altele similare. 

 

Aplici cu un CV nefericit structurat

Una dintre caracteristicile foarte importante care face ca un CV profesionist să iasă în evidență în ochii potențialilor angajatori este structura sa uimitoare. Un CV bine structurat ar trebui să fie ușor de parcurs. E necesar să planifici din timp perspectiva generală și aspectul CV-ului tău. Ignorarea acestor capitole poate conduce la un CV ce pare întocmit de un amator, iar el poate transmite un mesaj nepotrivit recrutorului.

 

CV-ul tău are greșeli gramaticale

Acesta este un document care te reprezintă și greșelile se vor reflecta negativ asupra imaginii tale. Verifică-ți CV-ul de mai multe ori și apoi trimite-l unui prieten care îl va putea analiza la rândul lui și-ți va oferi câteva critici constructive. O modalitate excelentă de a-ți verifica CV-ul este să te așezi și să îl citești cu voce tare. Această metodă îți va semnaliza orice secțiune care ar putea fi prea lungă sau ar putea avea nevoie de mai multe semne de punctuație.

 

A trecut o perioadă lungă de când nu ai mai fost angajat

Dacă nu ai lucrat mai mult de 2 ani, recrutorii vor ezita să ia în considerare candidatura ta. Unul sau doi ani de inactivitate sunt acceptabili, dar o absență mai lungă pe piața muncii ți-ar putea afecta în mod substanțial credibilitatea, iar recrutorii l-ar putea percepe drept un semnal de alarmă. Depinde și de industria în care activezi; unele sectoare evoluează foarte repede și o pauză prea lungă va însemna că nu mai ești familiarizat cu ultimele tendințe. 

 

Nu ai un trecut un curs de profil în CV, dar intenționezi să te reprofilezi

Cu toții ne dorim un job mai bine plătit într-o industrie de viitor, însă nu e de ajuns să-ți faci un CV fără greșeli gramaticale și să aplici la toate joburile de junior care-ți ies în cale. Recomandat ar fi să urmezi și un curs de profil pentru a învăța bazele IT-ului. Poți să te înscrii la cursurile de IT, create de eJobs printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. 

Dacă ești atent la detalii și la identificarea erorilor în site-uri, cursul de Tester s-ar putea să fie exact ceea de ce ai nevoie. În cadrul acestuia, vei învăța cum să descoperi defectele website-urilor, aplicațiilor și programelor dezvoltate de programatori. Vei contribui la crearea celor mai tari website-uri. 

 

Ce ar trebui să știi despre cursurile în IT:

– Cursurile sunt 100% gratuite, finanțate prin fonduri europene

– Au loc de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 și 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabilește la prima oră de curs)

– Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT

– Se întâmplă 100% online

– Te învață o abilitate practică, căutată pe piața muncii

 

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin: PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact: 0729699505 sau cursuri-it@ejobsgroup.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.