Întrebări frecvente

Ai o întrebare? O curiozitate? O nelămurire?
Vezi dacă-ți găsești răspunsul în lista de mai jos!

Unde au loc cursurile?

Cursurile au loc online, ceea ce înseamnă că poți participa de oriunde. Ai nevoie doar de un calculator/laptop cu acces la internet (de minimum 10 Mb/s), de un webcam, difuzor, căști și microfon. Îți poți verifica viteza internetului aici.

Când au loc?

Cursurile au loc online, după job, de luni până vineri, între orele 17:00 / 17.30 și 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabilește la prima oră de curs).

Ce curs ar trebui să aleg?

Dacă descrierile detaliate ale cursurilor nu sunt suficiente pentru a te ajuta să alegi cursul potrivit, completează formularul de înscriere oricum, iar reprezentanții noștri te vor ajuta să alegi materia potrivită pentru tine.

Trebuie să studiez și în afara cursurilor?

Da, pentru majoritatea cursurilor vei primi și teme, iar în cazul unor cursuri vei avea de predat și un proiect de absolvire final. Aceste activități suplimentare te vor ajuta să fundamentezi abilitățile dobândite la curs.

Cine se poate înscrie la cursuri?

La cursurile noastre de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:
Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
Este angajată, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
A absolvit cel puțin 8 clase
Are cunoștințe de limba engleză mediu/avansat
Are competențe digitale de bază

Ce trebuie să fac ca să mă înscriu la curs?

Dacă te-ai hotărât că vrei să participi la un anumit curs, completează formularul de contact de pe prima pagină a site-ului. În următoarea etapă, ne vom asigura că sunt respectate condițiile de eligibilitate (regiunea de dezvoltare, vârsta, statutul pe piața forței de muncă) și îți vom trimite un chestionar cu un set de întrebări pentru care trebuie să obții un punctaj între 90 - 100 de puncte, pentru a trece în următoarea etapă. Apoi, îți vom trimite o listă de documente necesare (copie CI, copie diplomă ultimele studii absolvite și adeverință angajator, sau dovadă PFA/ÎI), alături de câteva documente pe care va trebui să le completezi și semnezi (cerere înscriere, formular înregistrare, acord GDPR, angajament respectare condiții proiect, declarație privind apartenența la grupul țintă descris mai sus, adeverință de salariat).

Chiar sunt gratuite cursurile?

Da, cursurile de IT by eJobs sunt 100% gratuite, fiind finanțate din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014-2020.

Au anumite persoane prioritate la înscriere?

Pentru a le oferi însă șanse egale și persoanelor din medii cu mai puține oportunități de a învăța programare, le vom oferi prioritate la înscriere persoanelor care au peste 40 de ani, care provin din mediul rural sau care au un nivel scăzut de calificare. Prioritare vor fi și înscrierile din partea femeilor (în proporție de 30%) pentru a asigura egalitatea de șanse între femei și bărbați.

Mă pot angaja după finalizarea cursurilor?

După finalizarea cursurilor noastre vei putea aplica la posturi de programator junior sau tester. Pentru asta, echipa de coaching din cadrul proiectului îți va oferi suportul necesar.