5 pași pe care trebuie să-i faci pentru o viitoare carieră în IT

Business-urile de toate tipurile au nevoie de experți în IT pentru a rămâne competitive și pentru a le oferi clienților cele mai bune produse și servicii. Pe măsură ce tot mai multe companii descoperă modalități de a utiliza tehnologia în beneficiul lor și cererea de profesioniști în IT crește.

Din acest motiv, merită să iei în considerare domeniul IT pentru o reconversie în carieră. În acest articol, discutăm motivele pentru a alege o carieră în IT, pașii de început, dar și alte sfaturi utile.

 

1. Cercetează ce roluri și poziții se caută în domeniul IT!

Domeniul IT este unul divers, cu multe specialități. Printre acestea se numără funcții precum administrator de sisteme, inginer de rețea, dezvoltator de software, specialist DevOps și multe altele. Cercetarea rolurilor și pozițiilor disponibile te ajută să înțelegi care dintre acestea ar putea fi potrivite pentru abilitățile, interesele și obiectivele tale.

 

2. Creează o listă scurtă!

După ce ai terminat cercetarea inițială, pune pe hârtie o listă scurtă cu potențiale locuri de muncă. Ține cont de joburile tale ideale și apucă-te să cercetezi de ce certificări ai neapărată nevoie pentru ele. Procedând astfel, îți vei putea concentra educația și instruirea pentru a te pregăti mai bine pentru pozițiile dorite.

 

3. Îmbunătățește-ți și abilitățile de comunicare!

Abilitățile interpersonale și de comunicare sunt la fel de importante cum sunt și cele tehnice. De fapt, recrutorii chiar spun că întâmpină provocări în această arie atunci când angajează profesioniști din domeniul IT. Fă-ți timp pentru a-ți dezvolta abilitățile de lucru în echipă și cele relaționale – angajatorii vor aprecia acest efort.

 

4. Ia în considerare voluntariatul sau internshipul!

Obținerea unei experiențe practice în domeniul IT-ului se poate dovedi un plus imens. Participarea la un internship, voluntariatul sau chiar freelancingul pot oferi experiențe relevante pentru joburi și mai atractive. Plus că astfel vei afla dacă e un domeniu care ți se poate potrivește cu adevărat. De asemenea, într-un astfel de context, poți relaționa mai ușor cu specialiști din industrie.

 

5. Învață să codezi!

HTML este adesea primul limbaj de codificare pe care îl învață oamenii, deoarece este foarte comun și relativ ușor de învățat. Alte limbaje pe care ai dori poate să le asimilezi sunt: JavaScript, C ++, Python și Ruby. Dacă vrei să obții o calificare în JavaScript sau în QA, poți urma cursurile gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

La aceste cursuri de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:

  • Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
  • Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • Este angajată, cu contract de muncă, PFA , Întreprindere Individuală
  • A absolvit cel puțin 8 clase

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact:

SILVIU PETRESCU
silviu.petrescu@ejobsgroup.ro
0729.729.843

Leave a Reply

Your email address will not be published.