De ce este importantă perseverența în studiul online

Perseverența nu e o trăsătură pe care unii o au și alții nu, aceasta se învață din experiențele prin care trece o persoană de-a lungul parcursului profesional. Așadar, în continuare vorbim despre importanța perseverenței, dar și cum să o cultivi atunci când treci printr-un curs online. 

 

Cum te ajută perseverența în drumul către succes?

 

Îți atingi cu ușurință scopurile

Pentru a-ți atinge obiectivele în carieră e nevoie de efort, dar și de răbdare. Același lucru este valabil și în cazul parcurgerii unui curs online. Dacă vrei să-l duci până la capăt, e necesar să ai un program de învățare, să-ți dedici timpul studiului individual și să fii implicat 100% în timpul sesiunilor online. 

Așadar, notează-ți scopul principal pe care dorești să-l atingi, e important să fie realist și măsurabil. Spre exemplu, vreau să mă reprofilez în domeniul IT. Apoi, împarte-l în obiective mai mici și nu uita să treci pașii care te duc către acestea.

 

Privești eșecul cu alți ochi

S-ar putea ca după o oră de curs să-ți dai seama ca nu reușești să înțelegi anumite aspecte predate. Asta însă nu ar trebui să te oprească din demersul tău, ci mai degrabă să te ambiționeze să cauți noi soluții la provocările tale. Este firesc să vrei să eviți eșecul, asta însă ar însemna să nu încerci niciodată ceva nou. 

 

Îți îmbunătățește starea de spirit

Persoanele perseverente, care văd provocările într-o lumină pozitivă, au un risc mai scăzut de a se confrunta cu depresia sau anxietatea. Astfel, cei care se concentrează pe perseverență ar putea să-și îmbunătățească sănătatea mintală și chiar perspectiva generală asupra vieții.

Cum să fii perseverent atunci când parcurgi un curs online?

Dacă te-ai înscris la cursuri de reconversie profesională, precum sunt cele organizate în România de eJobs, prin proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020, atunci e necesar să ții cont de următoarele aspecte:

 

Schimbă spațiul de învățare

Cursul este organizat pe o perioadă mai lungă de timp și ar putea deveni plictisitor să stai în același spațiu de fiecare dată. Astfel, ar fi bine să schimbi locul din care înveți, fie că este vorba despre o cafenea sau un spațiu din casă în care nu obișnuiești să lucrezi.

 

Oferă-ți un premiu pentru orice succes

Dacă nu poți trece printr-un punct deosebit de dificil pe parcursul studiului, gândește-te la un premiu pe care ți-l poți oferi la final. Ar putea fi orice, de la o carte pe care ți-o dorești de mai multă vreme la o ieșire cu prietenii. 

 

Setează-ți un program de învățare

Rezervă-ți timp pentru a studia individual sau pentru a-ți face temele. Atunci când ești consecvent cu o rutină, aceasta se poate transforma într-un obicei bun. Gândește-te când ai momente în care nu ești distras? La ce oră te simți cel mai productiv? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să respecți un program de învățare.  

Cu o agendă și o planificare bună, poți să reușești. O modalitate prin care poți să începi este să identifici acele sarcini care sunt urgente și cele care pot aștepta. 

 

Cine se poate înscrie la cursurile gratuite de IT:

  • Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București
  • Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • Este angajată, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
  • A absolvit cel puțin 8 clase
  • Dispune de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) – cursurile au loc doar online
  • Are în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen
  • Are în posesie difuzor/căști și microfon pentru a participa la discuții
  • Este un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat)
  • Deține competențe digitale de bază

 

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contactează-ne la 0729 699 505 sau cursuri-it@ejobsgroup.ro!

 

Ți-a plăcut articolul despre cum te ajută perseverența în drumul către succes? Citește și:

10 abilități digitale care te ajută să evoluezi spre o carieră în IT

Cum să te motivezi să înveți ceva nou

Asigură-te că investești constant în dezvoltarea ta profesională

Leave a Reply

Your email address will not be published.