Cum te poți implica în niște cursuri online dacă lucrezi cu normă întreagă

Încercarea de a strecura în orarul zilnic pe lângă un loc de muncă cu normă întreagă și angajamente personale și profesionale se poate dovedi o situație provocatoare. Iar dacă introduci în ecuație și niște cursuri online, atunci lucrurile s-ar putea complica și mai mult. Dar foarte multe persoane reușesc să facă totuși asta servind drept inspirație pentru cei care nu și-au luat încă inima în dinți. 

Cursurile online sunt ideale dacă-ți dorești să deprinzi noi abilități sau cunoștințe fără să renunți momentan la jobul cu normă întreagă pe care îl ai. Dacă ești interesat să-ți continui educația, dar nu știi cum s-ar putea încadra cursurile online în programul tău, iată câteva recomandări menite să te ajute în acest demers. 

 

Sfaturi pentru efectuarea cursurilor online fără a renunța la jobul cu normă întreagă pe care-l ai: 

 

1. Gestionează-ți timpul eficient!

Gestionarea timpului este esențială pentru succesul unui curs online. Așa că e important să-ți planifici cât mai bine activitățile pe care le mai ai pe lângă job și curs pentru ca ele să nu te distragă de la studiu. Luptă-te cu dorința de a amâna cât mai multe dintre sarcini și caută să termini o bună parte dintre ele înainte ca deadline-urile să bată la ușă.  

 

2. Elimină distracțiile atunci când ești la curs sau când studiezi pentru el

Învățarea online necesită autodisciplină. Deși ar putea fi tentant să-ți verifici e-mailurile de la serviciu sau să treci prin notificările de pe rețelele de socializare, elimină toate distracțiile din momentul în care începe cursul, dar și în perioadele în care studiezi pentru el. E imposibil să aprofundezi informația de la un curs online, dacă-ți petreci respectivul timp navigând online. 

 

3. Solicită ajutor

Nu trebuie să treci singur prin această experiență. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a-ți gestiona timpul, adresează-te apropiaților sau colegilor de curs pentru îndrumare. Un curs online te poate conecta la o comunitate de persoane cu aceleași idei și probleme, care încearcă să-și echilibreze angajamentele personale și profesionale. Stabilește o legătură cu colegii care învață bine și întrebă ce strategii de gestionare a timpului funcționează în cazul lor.

 

4. Nu uita nici de tine în tot acest proces

Pentru a finaliza niște cursuri online, în timp ce pe tot parcursul zilei lucrezi la un job cu normă întreagă, e important să eviți epuizarea. Asigură-te că ai parte în continuare de un somn lung și odihnitor și blochează-ți zilnic timp în calendar pentru activități care te calmează/relaxează, indiferent dacă este vorba de voluntariat, exerciții fizice, vizionare de filme sau terminarea unei cărți.

 

5. Amintește-ți că această situație este temporară

Viața ta s-ar putea simți mai bogată ca niciodată în activități, dar este important să ții cont că acest lucru nu va dura la nesfârșit. Păstrează-ți focusul pe obiectivul final și amintește-ți beneficiile care ar putea rezulta din finalizarea unor cursuri online. Dar pentru a experimenta aceste beneficii este nevoie să duci respectivele studii la bun sfârșit.

Te tentează ideea de a urma un curs de specializare în IT? Un astfel de curs este cel pus la dispoziție de eJobs România, prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman. 

Cursurile se desfășoară online, ceea ce înseamnă că poți să le urmezi atât din confortul propriei case, cât și din orice alt loc, dacă deții un laptop și acces la internet. Acestea sunt deschise pentru persoanele angajate, din toate județele țării, mai puțin București și Ilfov. 

Vestea bună pentru cei care doresc să-și înceapă cariera în IT este că programul de învățare pus la dispoziție de eJobs este 100% gratuit, deoarece este finanțat prin Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. 

 

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

SILVIU PETRESCU

silviu.petrescu@coderslab.ro

0729.729.843

Leave a Reply

Your email address will not be published.