Înscrie-te la cursuri gratuite în IT, prin eJobs și Fondul Social European

Mereu e loc de mai bine în carieră, iar perspectiva unui job în IT îți surâde probabil pentru că și oportunitățile sunt generoase. Îți poți găsi mult mai ușor un loc de muncă, deseori fără o competiție mare și fără a trece printr-un proces de recrutare foarte lung, ci mai degrabă aplicat pe ceea ce știi. Salariul e poate principala motivație, îți permite să te dedici pasiunilor tale și planurilor personale. Dar pentru a reuși, motivația financiară trebuie dublată întotdeauna de o motivație interioară, de pasiune și de abilități. Dacă ai o gândire logică și înclinație spre design, precum și atenție la detalii, ai și un start bun pentru a-ți face o calificare în JavaScript sau în QA. Tot ce trebuie să faci pentru a te specializa este să urmezi cursuri gratuite în IT.


De altfel, într-un sondaj eJobs adresat recrutorilor la sfârșitul lui 2020, domeniul IT este în topul domeniilor în care se vor face cele mai multe angajări, fiind ales de peste 30% dintre specialiștii în resurse umane. Este urmat de vânzări (28,7%) și de Producție cu 22,2% dintre răspunsuri.

În luna aprilie, domeniul IT s-a situat pe locul 4 în topul domeniilor în care s-au căutat cei mai mulți candidați, primele locuri fiind ocupate de retail, transport / logistică și prestări servicii. Contextul actual a determinat multe companii să-și reevalueze prezența online și să-și digitalizeze serviciile ceea ce a dus la o creștere pentru specialiștii în tehnologia informației. Domeniul IT a fost și cel mai puțin afectat de pandemie anul trecut, când potrivit datelor ANOFM doar 3.281 de contracte au încetat prin acordul părților, spre deosebire de industria prelucrătoare (18.600 contracte), construcţii (20.556 contracte), comerţ (23.569 contracte), sectorul horeca (10.054 contracte). 

Perspectivele sunt așadar foarte optimiste pentru domeniul IT, continuând, de altfel, trendul anilor anteriori. Cele mai mari impedimente pentru a-ți face o specializare în IT este poate timpul limitat de jobul full time, precum și partea financiară, mai ales când ai veniturile atent distribuite. 

Dar acum ai acces la cursuri IT gratuite, puse la dispoziție de eJobs, prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, POCU/726/6/12/135988. Ai nevoie doar de o doză de curaj pentru a face primul pas: înscrierea. Iată ce cursuri poți urma și care sunt condițiile pentru a le accesa.

NICOLETA ION

nicoleta.ion@coderslab.ro

0742.981.648

Leave a Reply

Your email address will not be published.