Cărți care te ajută să-ți dezvolți de acum autodisciplina

Autodisciplina înseamnă „să faci ceea ce trebuie făcut atunci când trebuie făcut chiar și în momentele în care nu ai chef să faci asta”. Pandemia a schimbat cu siguranță fața sistemului de învățământ prin declanșarea unei revoluții a învățării.

Text: Mihaela Pascari

După cum se dovedește, trecerea bruscă de la sălile de clasă fizice la cele virtuale a fost o provocare atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Cu atât de multe distrageri specifice învățării online, oamenii de pretutindeni trebuie să dezvolte autodisciplina pentru a reuși să deprindă noi abilități. Dacă crezi că-ți lipsește concentrarea și autodisciplina necesare învățării online, îți dezvăluim câteva cărți menite să te sprijine în acest demers.

 

Nu scuzelor! Puterea autodisciplinei, de Brian Tracy

De ce unii oameni duc vieți mai fericite și realizările lor sunt mai mari decât ale majorității? De ce au mai mult succes și care este cu adevărat „secretul succesului”? Autodisciplina este cheia unei vieți mărețe și a succesului durabil. Dezvoltându-și autodisciplina, Brian Tracy a consolidat afaceri de succes în training, consultanță, discursuri, scris, înregistrări și distribuție. Programele sale audio și video, cărțile, seminarele și programele sale de training s-au vândut în 54 de țări, fiind traduse în 36 de limbi. A oferit consultanță la mai bine de 1000 de companii și a instruit peste 5 milioane de oameni în seminare și dezbateri live. În fiecare din aceste cazuri, practica autodisciplinei a fost esențială pentru succesul său.

 

The Little Book of Big Change, de Amy Johnson 

Micile schimbări pot face o mare, mare diferență! În The Little Book of Big Change, psihologul Amy Johnson îți arată cum să te reconectezi cu creierul pentru a trece peste obiceiurile proaste — odată pentru totdeauna. Indiferent care este obiceiul tău prost, ai puterea de a-l schimba. Bazându-se pe o combinație puternică de neuroștiință și spiritualitate, această carte te va ajuta să oprești obiceiurile proaste de la sursă. Dacă vrei să înțelegi știința din spatele obiceiului tău, să iei decizia de a-i pune capăt și să te angajezi într-o schimbare reală și de durată, această carte te va ajuta să preiei în sfârșit controlul asupra vieții tale.

 

Modele mentale, de Peter Hollins

Dacă simți că ești suprasolicitat, iar ziua de lucru trece fără să poți termina tot ce ți-ai propus, cartea lui Peter Hollins îți oferă 30 de modele mentale care să te ajute să faci ordine în gândire și să fii eficient în soluționarea problemelor. Ce este un model mental? Este un tipar ce are rolul de a-ți atrage atenția la elementele importante ale situațiilor cu care te confrunți. Deja avem, fiecare dintre noi, propriile modele mentale dobândite după ani de viață și de observare a modelelor repetitive din cotidian, însă în volumul de față autorul prezintă modele mentale cunoscute, dar și mai puțin cunoscute care te vor ajuta să iei decizii rapide, să vezi lucrurile mai clar și să rezolvi eficient problemele.

 

Mindful Self-Discipline, de Giovanni Dienstmann

Dacă vrei să trăiești o viață plină de sens, să-ți construiești obiceiuri bune și să-ți atingi obiectivele, există o abilitate care este mai importantă decât orice altceva: autodisciplina. Autodisciplina nu este despre a fi inflexibil, ci despre a-ți trăi cea mai bună viață. Este superputerea concentrării într-o lume a distragerilor – ce-ți permite să treci peste procrastinare, scuze, obiceiuri proaste, motivație scăzută, eșecuri și îndoială de sine. Cu ajutorul ei, poți rămâne pe drumul cel bun cu valorile și obiectivele tale chiar și în momentele în care nu te simți inspirat. Acest manual pentru a-ți dezvolta autodisciplina conține:

  • Peste 50 de exerciții explicate pas cu pas
  • Link-uri către studii științifice despre fiecare subiect
  • Multe, multe exemple – pentru a te ajuta să aplici eficient toate aceste cunoștințe

 

După ce vei parcurge măcar unul dintre aceste titluri și-ți vei îmbunătăți autodisciplina te poți înscrie în „Proiectul Cursuri IT by eJobs”. Acesta cuprinde mai multe etape: consiliere, cursurile propriu-zise, coaching. Iar după finalizarea acestor cursuri ai ocazia să aplici la posturi de tester. Pentru asta, echipa de coaching din cadrul proiectului îți va oferi suportul necesar. Detalii aici

 „Proiectul Cursuri IT by eJobs” este disponibil prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.