4 motive pentru a te reprofila către domeniul IT-ului

Ce cauți atunci când vrei să te reprofilezi către un alt domeniu? Să fie unul care să te atragă cu provocările sale? Să aibă constant oferte atractive de joburi bine plătite? Activitățile pe care să le faci zilnic să nu fie repetitive și să-ți ofere satisfacție?

 

Pentru mulți, o carieră în IT bifează toate aceste cerințe și, în plus, multe altele. Dacă intenționezi să faci această trecere undeva în viitor sau plănuiești să-ți schimbi cât de curând cariera actuală cu un job în IT, vei descoperi că această opțiune merită oricând luată în calcul. Iată doar câteva dintre motivele pentru care IT-ul poate reprezenta cariera ta ideală:

 

Ai la dispoziție un număr generos de joburi din care poți alege

Întrucât tehnologia este în creștere și evoluează cu o viteză amețitoare, la fel sunt generate și numeroase posturi disponibile. Iar poziții noi apar de la un an la altul datorită acestui progres fantastic. Numai în ultimii 20 de ani, au apărut o mulțime de noi titulaturi:

Experți SEO
Designeri de aplicații mobile
Dezvoltatori iOS
Animatori 3D
Analiști de securitate a informațiilor
Strategi digitali

Următorii 20 de ani vor da naștere la noi oportunități, iar carierele deja existente vor cunoaște o evoluție impresionantă.

 

Industria este una diversă

Nu te tentează să lucrezi pentru o mare corporație? Atunci, vei fi bucuros să afli că IT-ul este prezent în fiecare industrie – inclusiv comerțul cu amănuntul, asigurări, servicii bancare, domeniul energetic sau cel al asistenței medicale. În esență, IT-ul oferă infrastructura și instrumentele de care are nevoie fiecare organizație pentru a opera și a se dezvolta.

Rolurile la locul de muncă sunt la fel de diverse. Toate industriile au nevoie de designeri și programatori pentru a se ocupa de partea hardware, software, multimedia și aplicații de afaceri personalizate. Odată cu aceste noi aplicații, industriile au nevoie, de asemenea, de oameni care pot gestiona și înțelege funcționarea interioară a sistemelor de IT și pot oferi asistență – internă și externă. Rolurile în activitatea IT sunt foarte diverse și necesită abilități tehnice, sociale și de business.

 

Salariile sunt atractive

Nevoia de profesioniști cu înaltă calificare atrage cu sine și salarii ceva mai competitive decât în multe alte domenii. Și deși salariile mari nu sunt primite chiar din prima, de cei care ocupă poziții entry-level, se avansează relativ ușor și transparent, iar deprinderea de noi abilități te ajută în acest sens.

 

Domeniul IT este un bun teren de antrenare antreprenorială

IT-ul a constituit un bun teren de joacă pentru mulți antreprenori de succes. Persoanele cu idei grozave și o etică a muncii pe măsură pot folosi IT-ul pentru a crea produse și companii care schimbă lumea. Antreprenorii cu abilități tehnologice au fondat Microsoft, Apple, Google, Facebook, Twitter, eBay și multe alte companii înfloritoare.

Îți dorești o reprofilare în IT? Fă primul pas și urmează un curs de specializare precum cel pus la dispoziție de eJobs România, prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

Cursurile se desfășoară online, ceea ce înseamnă că poți să participi la ore atât din confortul propriei case, cât și din orice alt loc, dacă deții un laptop și acces la internet. Acestea sunt deschise pentru persoanele angajate, din toate județele țării, mai puțin București și Ilfov.

Vestea bună pentru cei care doresc să-și înceapă cariera în IT este că programul de învățare pus la dispoziție de eJobs este 100% gratuit, deoarece este finanțat prin Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

SILVIU PETRESCU

silviu.petrescu@coderslab.ro

0729.729.843

Leave a Reply

Your email address will not be published.